De historie van Schildersbedrijf Vliem

Schildersbedrijf Vliem is van oorsprong een echte vak schilder en kenmerkt zich vandaag de dag nog steeds door echt vakwerk. Bij ons is het schildersvak van vader op zoon doorgegeven en inmiddels werkt zelfs alweer de vierde generatie Vliem in het familiebedrijf. Al vanaf het jaar 1919 beoefende de familie Vliem zijn passie voor het schildersvak.

Het schildersvak overgedragen van vader op zoon

In 1919 begon Hendrik Vliem zijn carrière als zelfstandig schilder aan de Dorpsstraat in Lunteren. Het waren toen nog hele andere tijden. Er waren nog geen bedrijfswagens, dus het transport naar elke klus werd gedaan te voet of met de fiets. Toen zoon Jaap Vliem groot genoeg was en alle ‘kneepjes’ van het vak van zijn vader had geleerd, nam hij de zaak over van zijn vader. Het Schildersbedrijf bleef door de jaren heen succesvol en in het jaar 1985 nam de zoon van Jaap, Gerrit Vliem de zaak weer over van zijn vader. Inmiddels werken de zonen van Gerrit in het familiebedrijf. De 4e generatie. Per 1 januari 2016 is ook zoon  Elco Vliem mede eigenaar. Een familiegeschiedenis waar we trots op kunnen zijn.

Prettig om voor te werken

Binnen ons schildersbedrijf werken we al jaren met elkaar en zijn we goed op elkaar ingespeeld. In de loop der jaren hebben wij met elkaar een goed team gevormd, waardoor de sfeer op het werk altijd positief is. Onze medewerkers zijn loyaal aan ons bedrijf en wij aan onze medewerkers. Sommige van onze medewerkers zijn al meer dan 25 jaar bij ons in dienst.

In 1919 gestart op de Dorpstraat in Lunteren
Hendrik Vliem
Jaap en Gerrit in 1989 samen houtimitatie schilderen